Jaje u paprici

  • Priprema: 5 min
  • Broj obroka: 1
  • 1 jaje
  • 1 zvonasta paprika debljine 1/4
  • začini: so, biber

Zagrijte tepsiju bez prijanjanja na srednje jakoj vatri. Stavite prsten sa paprikom u vruću tavu. Razbiti jaje u prsten sa paprikom. Kuhajte dok se dno ne sjedini i uglovi poprime, 2 do 3 minute. Preokrenite i kuhajte dok se ne postigne željena gotova količina, još 2 do 3 minute, začinite solju i mljevenim crnim biberom.

Kalorija

74

Masti

5g

Ugljikohidrati

0,8g

Proteini

6,4g

Omlet sa gljivama

Sastojci: 100g gljiva 2 jaja 1 kašika maslinovog ulja So, biber Postupak: Gljive operite i narežite na četvrtine. Na toplom ulju prepržite gljive dok ne ispari sva tekućina koju puste. Jaja istresite u posudu pa ih umutite. Prelijte jaja preko

Kuhana jaja sa avokadom

Sastojci: 2 jaja 1/2 avokada Začinsko bilje 1/2 limuna Postupak: Skuhajte jaja pa ih izrežite na 8 dijelova. Avokado ogulite i narežite na kockice. Pomiješajte jaja i avokado u posuditi pa im dodajte začinsko bilje te zalijte cijeđenim limunovim sokom.

Proteinska salata sa jajima

Sastojci: 100g piletine 2 jaja 3-4 rotkvice 1 paprika 1 paradajz 1/2 svježeg krastavca 1 limun 1 kašika maslinovog ulja 4-5 otkoštenih maslina So Postupak: Piletinu narežite na trakice ili kockice pa nakratko propecite na tavi. Ostavite da se hladi.

Paradajz punjen jajima i tunom

Sastojci: 2 veća paradajza 2 jaja 1 manja konzerva tune u salamuri So, peršin, papar 1 kašika senfa Postupak: Skuhajte jaja i narežite ih na sitne kockice. Tunu iscijedite i istresite u posudu. Paradajz ubacite u uzavrelu vodu i pustite

Jaja sa batatom

Sastojci:

  • 1 slatki krompir, srednje veličine
  • 3 jaja
  • 1/2 žlice kokosovog ulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 1 režanj bijelog luka
  • 1/2 kašike soli
  • 1/3 kašike bibera

Postupak:

Ogulite batat i narežite ga na kockice. Papriku i luk narežite također na kockice, a bijeli luk na što sitnije. Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte batat. Nakon 2-3 minute dodajte papriku, so I biber. Poklopite i po potrebi dodajte malo vode. Nakon 3 minute dodajte luk i bijeli luk, promiješajte da se sve sjedini. Preko smjese razbijte jaja pa poklopite, Nakon 3-4 minute i jaja će biti gotova. Bjelanjak mora biti pečen, a žumanjak treba ostati u tekućem stanju.